ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΘΟΔΟΣ BOWTECH;

Το Bowtech είναι μια μέθοδος χειρισμού των μαλακών μορίων του σώματος, η οποία έλκει την καταγωγή της από την Αυστραλία. Η μέθοδος, γνωστή ως Bowen – Η αυθεντική Τεχνική ή και ως Bowenwork, χρησιμεύει στη διέγερση των

αυτοθεραπευτικών μηχανισμών του σώματος, με την εφαρμογή των “κινήσεων Bowen”. Πρόκειται για διακριτικούς χειρισμούς σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος, πάνω στους μυς, στους τένοντες, στους συνδέσμους, στα νεύρα και στον συνδετικό ιστό. Αυτά τα απτικά ερεθίσματα, διεγείρουν αρχικά το περιφερικό νευρικό σύστημα και έπειτα ενεργοποιούν ανταποκρίσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα, οι οποίες κατευθύνονται στα συγκεκριμένα σημεία, για να ενισχύσουν την ρύθμιση ή την επιδιόρθωση διαφόρων ιστών και δομών του σώματος.

Σε οξείες καταστάσεις το Bowtech μπορεί να εφαρμοστεί τοπικά όπου υπάρχει άμεση ανάγκη, π.χ., στην άρθρωση του γόνατος, εφόσον το σώμα του δέκτη δεν έχει προλάβει να προσαρμοστεί σε μετατραυματικά αντισταθμιστικά πρότυπα των μυών, που θα επέβαλλαν πιο εκτεταμένη παρέμβαση. Ωστόσο, οι περισσότεροι ασθενείς υποφέρουν από χρόνια δυσλειτουργικά πρότυπα, των οποίων η αποδόμηση επιβάλλει μια πιο γενική προσέγγιση, έτσι ώστε να διευκολυνθεί η ανάκτηση ισορροπίας και η επιστροφή στην υγεία.

Η Bowtech απευθύνεται σε ολόκληρο το σώμα, αποκαθιστώντας την ισορροπία μέσω του αυτόνομου νευρικού συστήματος (ANΣ), το οποίο ελέγχει πάνω από το 80% των σωματικών λειτουργιών και είναι πολύ ευαίσθητο σε εξωτερικούς στρεσογόνους παράγοντες. Οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα ζουν σε μια συνεχή κατάσταση στρες και υπερδιέγερσης του συμπαθητικού νευρικού συστήματος, δηλαδή, βρίσκονται σε μόνιμη κατάσταση σύγκρουσης-αποφυγής.
Η θεραπεία επέρχεται κατά βάση με την μετατόπιση της κυριαρχίας από το συμπαθητικό στο παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα, όπου ευνοούνται η ξεκούραση, η χαλάρωση και η επιδιόρθωση των σωματικών ανισορροπιών. Το Bowtech συμβάλλει σε αυτήν την μετατόπιση. Κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας, ο δέκτης συνήθως χαλαρώνει βαθιά ή κοιμάται και συχνά ακούγονται οι ήχοι των περισταλτικών κινήσεων. Αυτά τα δύο αποτελούν ενδείξεις απελευθέρωσης από το άγχος και αύξησης της παρασυμπαθητικής κυριαρχίας. Αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει εν μέρει το γεγονός ότι, μια συνεδρία Bowtech φαίνεται να επανενεργοποιεί την διαδικασία ανάκαμψης, σε περιπτώσεις στις οποίες η πορεία αποκατάστασης από τραυματισμό, ασθένεια ή χειρουργική επέμβαση παραμένει στάσιμη.

Το Bowtech -ως συμπληρωματική μέθοδος- δεν παρεμβαίνει στην παραδοσιακή ιατρική περίθαλψη. Διευκολύνει την αποκατάσταση και προσφέρει τεράστιο όφελος στους δέκτες με την ελάχιστη δυνατή παρέμβαση.

Ενώ υπάρχουν ελάχιστες περιπτώσεις στις οποίες μια συγκεκριμένη διαδικασία Bowen αντενδείκνυται, το Bowtech είναι κατάλληλο για ανθρώπους όλων των ηλικιών και οποιασδήποτε φυσικής κατάστασης.

Λόγω του λεπτοφυούς χαρακτήρα του Bowtech και των πιθανών ανταποκρίσεων του σώματος αρκετές ημέρες μετά την συνεδρία, αποθαρρύνεται η χρήση άλλων μεθόδων τέσσερις ημέρες πριν και πέντε ημέρες μετά από μια συνεδρία Bowtech, καθώς ενδέχεται να παρεμβαίνουν στην αποτελεσματικότητά της.

Η θεραπεία Bowen είναι κατάλληλη και χρήσιμη για όλους, από τα νεογέννητα ως τους ηλικιωμένους. Προσφέρει ανακούφιση σε αθλητές, εγκύους και άτομα με ειδικές ικανότητες.

Χρόνιες και νευρολογικές παθήσεις έχουν δείξει σημάδια βελτίωσης μετά από τη θεραπεία Bowen.
 


Κάποιες από τις καταστάσεις που ανταποκρίνονται θετικά στην τεχνική Bowen είναι οι παρακάτω:

    Αυχενικό σύνδρομο
    Πονοκέφαλοι – Ημικρανίες
    Πάρεση προσωπικού νεύρο
    Αλλεργική ρινίτιδα
    Δυσκαμψία ώμου – Παγωμένος ώμος
    Επικονδυλίτιδες, Τενοντίτιδες
    Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα
    Αναπνευστικά προβλήματα – Άσθμα
    Σκολίωση – Κύφωση – Λόρδωση
    Οσφυαλγία – Ισχιαλγία
    Προβλήματα γονάτων
    Ρευματοειδής αρθρίτιδα – Οστεοαρθρίτιδα
    Πεπτικά προβλήματα
    Προβλήματα νεφρών
    Γυναικολογικά προβλήματα
    Νυχτερινή ενούρηση
    Χρόνιες Παθήσεις
    Νευρολογικές παθήσεις
    Εγκεφαλικά
    Επαναλαμβανόμενοι τραυματισμοί
    Αθλητικοί τραυματισμοί
    Σύνδρομο χρόνιας κόπωσης
    Αποτοξίνωση – Ενίσχυση ανοσοποιητικού και λεμφικού συστήματος
    Άγχος – Στρες
    Αϋπνίες

και πολλά άλλα ακόμα
 


                       
10 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΤΕ
1. Ο θεραπευτής λειτουργεί ως «καταλύτης», που ενεργοποιεί όλους τους μηχανισμούς του σώματος, το οποίο τελικά αποκαθιστά την ισορροπία και αντιμετωπίζει το πρόβλημα.

2. Είναι απολύτως ασφαλής, λόγω των ήπιων κινήσεων που εφαρμόζονται κι έτσι μπορεί να εφαρμοστεί σε μια πληθώρα -ακόμα και σοβαρών- παθολογικών καταστάσεων, χωρίς να υπάρχουν αντενδείξεις.

3. Επειδή, η μέθοδος διεγείρει όλες τις λειτουργίες του οργανισμού, μπορεί η εφαρμογή της να βοηθήσει σε προβλήματα οποιουδήποτε συστήματος του σώματος (μυοσκελετικό, πεπτικό, αναπνευστικό, ανοσοποιητικό κ.α.)

4.  Με τη λιγότερη δυνατή παρέμβαση στο σώμα αποσκοπεί στο μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα, σε αντίθεση με άλλες τεχνικές.

5. Λειτουργεί σαν φυσικό αναλγητικό, αφού ακόμη και από την πρώτη συνεδρία μπορεί να επιφέρει ανακούφιση.

6. Είναι ευχάριστη  και χρειάζεται πολύ λιγότερο χρόνο από άλλες μεθόδους, για να σας βοηθήσει.

7. Ενεργοποιώντας το σώμα μπορεί να επιφέρει βελτίωση σε άλλα προβλήματά σας, παράλληλα με αυτό, για το οποίο επισκεφτήκατε τον θεραπευτή.

8. Είναι η μόνη μέθοδος που λειτουργεί και σαν προληπτική αγωγή, αφού μπορεί να βοηθήσει να  προστατεύσετε την υγεία σας για πολλά χρόνια.

9. Δεν έχει αντενδείξεις και παρενέργειες, που θα σας απέτρεπαν να την δοκιμάσετε.

10. Δεν χρειάζεται να διακόψετε καμιά ιατρική αγωγή που ήδη ακολουθείτε, διότι συνεργάζεται άριστα με την κλασική ιατρική.