Άμεση ανακούφιση από τον πόνο.
To Tecar Therapy, θεραπεία με Αντιστατική & Χωρητική ραδιοσυχνότητα υψηλής ισχύος είναι μια νέα επαναστατική μέθοδος θεραπείας που χρησιμοποιείται σε εξειδικευμένα κέντρα Φυσικοθεραπείας τα τελευταία χρόνια και αποτελεί μια συνδυαστική

μορφή θεραπείας, που προσφέρει άμεσα και γρήγορα αποτελέσματα σε ελάχιστο χρόνο. Αυτή η νέα μη επεμβατική τεχνική, επιταχύνει τις φυσιολογικές διαδικασίες του μεταβολισμού των κυττάρων, μεταφέροντας βιοσυμβατή ενέργεια χωρίς ακτινοβολία και προκαλεί άμεση ανακούφιση από τον πόνο ήδη από την 1η συνεδρία. Αξίζει να σημειωθεί πως για την επίτευξη των μέγιστων αποτελεσμάτων της θεραπείας μεγάλο και σημαντικό ρόλο παίζει η σωστή εφαρμογή του ειδικευμένου φυσικοθεραπευτή καθώς δεν είναι ένα μηχάνημα το οποίο δρα από μόνο του ‘παθητικά’, αλλά χρειάζεται η συνεχής παρουσία και η ακριβής εφαρμογή εκ μέρους του φυσικοθεραπευτή. Η ομάδα του Σύγχρονου Κέντρου μας έχει εξειδικευτεί στην σωστή εφαρμογή του Tecar Therapy με εκπληκτικά αποτελέσματα στους ασθενείς.
Αρχές λειτουργίας

H βιοσυμβατή ενέργεια μεταφέρεται στους ιστούς χάριν στις 2 διαφορετικές διαθέσιμες μεθόδους λειτουργίας εφαρμογής: την χωρητική και αντιστατική μέθοδο.

Το χωρητικό ηλεκτρόδιο έχει επικάλυψη από μονωτικό υλικό και χρησιμοποιείται σε δομές του σώματος που παρουσιάζουν μεγάλη περιεκτικότητα σε υγρό όπως είναι ο μυϊκός, ο αγγειακός και ο νευρικός ιστός.

Το αντιστατικό ηλεκτρόδιο δεν είναι μονωτικό και η θεραπεία δρα σε ιστούς που παρουσιάζουν μεγάλη αντίσταση όπως είναι οι σύνδεσμοι, τένοντες, ο χόνδρος, και τα οστά. Ανάλογα με την παθολογία που έχει ο ασθενής, ο ειδικευμένος φυσικοθεραπευτής αποφασίζει ποια από τις δυο μεθόδους θα επιλέξει.

Σύμφωνα με το μοντέλο θεραπείας, επιτυγχάνονται ρεύματα μετακίνησης ηλεκτρικών φορτίων που βρίσκονται στους ιστούς υπό την μορφή ιόντων. Το ρεύμα μετακίνησης δεν προκαλείται από άμεση επαφή σε αντίθεση με άλλες συσκευές, αλλά ως αποτέλεσμα της έλξης και αποστροφής των ηλεκτρικών φορτίων, και μέσω αυτής της ελεγχόμενης κίνησης μεταφέρεται στον ιστό η ενέργεια που εφαρμόζεται στο πεδίο και προκαλούνται στο εσωτερικό φυσικές ροές από ηλεκτρικά φορτία. Παράγεται έτσι μια δυνατή ενέργεια στο σώμα και οι φυσικοί μηχανισμοί αυτό-ίασης του οργανισμού ενεργοποιούνται ξανά ακόμη και στους βαθύτερους ιστούς. Επίσης, για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα καλό θα ήταν να γίνουν και κινητοποιήσεις στην πάσχουσα περιοχή.
Οφέλη και Πλεονεκτήματα

Η Tecar Therapy βασίζεται στην τελευταία λέξη της τεχνολογίας με πολλαπλά πλεονεκτήματα στην χρήση της. Συγκεκριμένα η θεραπεία ραδιοσυχνότητας υψηλής ισχύος:

    Δρα σε βάθος: Η θεραπευτική δράση της είναι βαθιά και ομοιόμορφη χωρίς απώλεια ενέργειας
    Είναι γρήγορη: Μειώνει κατά πολύ τον χρόνο θεραπείας. Ελαττώνεται αισθητά ο αριθμός των συνεδριών, κυρίως όταν γίνεται σωστή εφαρμογή.
    Είναι εστιασμένη: Το βιολογικό αποτέλεσμα αναπτύσσεται αποκλειστικά στην περιοχή που εφαρμόζεται η θεραπεία.
    Άριστη σχέση κόστους/αποτελέσματος: Η θεραπεία Tecar προσφέρει άμεσα και γρήγορα αποτελέσματα και οι ασθενείς αισθάνονται καλύτερα ήδη από την 1η συνεδρία
    Είναι ειδική: Ο τρόπος δράσης είναι διαφορετικός ανάλογα με τον τύπο των ιστών στους οποίους δρα μύες, τένοντες, οστά κλπ.
    Είναι συνδυαστική με άλλες θεραπείες και τεχνικές που ενδυναμώνουν τα αποτελέσματα
    Είναι ανώδυνη: Χάρη στην βιο-συμβατότητα που παρουσιάζει και στο γεγονός ότι δεν είναι θεραπεία διεισδυτική δηλαδή δεν μεταφέρουμε ενέργεια από έξω, είναι απόλυτα ανώδυνη και πολύ ευχάριστη στον ασθενή
    Είναι ακίνδυνη: Δεν εκπέμπει ακτινοβολία, και δεν έχει καμία παρενέργεια

Ενδείξεις της Tecar Therapy

    Οσφυαλγίες
    Ισχιαλγίες
    Αυχενικά Σύνδρομα
    Γοναλγίες
    Φλεγμονές
    Επικονδυλίτιδες
    Θυλακίτιδες
    Οστεοαρθρίτιδα
    Κατάγματα
    Μυϊκοί τραυματισμοί
    Κακώσεις συνδέσμων και τενόντων
    Πόνοι στους ώμους, ισχία κλπ.

Αντενδείξεις

Οι αντενδείξεις είναι ελάχιστες καθώς δεν εκπέμπει καμιά ακτινοβολία. Δεν χρησιμοποιείται μόνο στις έγκυες γυναίκες και σε ασθενείς με βηματοδότη.